Historiajaoston excursio Blominmäen jätevedenpuhdistamon työmaalle ja HSY:n uusiin toimitiloihin

Vesiyhdistyksen Historiajaosto järjesti 14.11.2018 iltapäiväexcursion HSY:n puhdistamotyömaalle Espoon Blominmäessä sekä kuntayhtymän tämän vuoden alussa käyttöön otettuihin toimitiloihin Ilmalassa. Tilaisuus oli avoin kaikille Vesiyhdistyksen jäsenille ja tilausbussipysäkille Kiasman eteen kokoontui klo 14 runsaat parikymmentä osallistujaa.

Työmaakäynnillä Blominmäessä kierrettiin ensin bussilla maanpäälliset kohteet. Eniten kiinnostusta herätti ilmanvaihtotorni, jossa betonirungon liukuvalu oli juuri aloitettu. Asianmukaisesti suojavarusteisiin pukeutuneina tutustuttiin sitten kävellen puhdistamoa varten kallioon louhittuun luolastoon, jonka suurimpien tilojen koko teki vaikutuksen osanottajiin. Esittelijöinä työmaalla olivat HSY:n puolesta Jukka Yli-Kuivila ja urakoitsija YIT:n edustajana Jarkko Meriläinen.

HSY:n ystävällisesti seurueellemme varaama tilausbussi vei retkeläiset Blominmäestä Ilmalaan, jossa HSY:n edustajat Raimo Inkinen, Tuija Räty, Tuomo Heinonen ja Hanna Yli-Tolppa ottivat meidät vastaan. Kuntayhtymän ja sen toiminnan yleisesittelyn jälkeen saatiin vastauksia heränneisiin kysymyksiin niin HSY:n toiminnasta kuin uusista toimitiloista, joihin päästiin tarjoilun jälkeen tutustumaan lähemmin.

Aloite tilaisuuden järjestämiseen tuli yhdistyksen perinteisiin kaikille jäsenille avoimiin opintomatkoihin osallistuneilta senioreilta. Vaikka tilaisuuden organisoijana oli historiajaosto, oli kumpikin vierailukohde aivan uutta alallaan ja osallistujina oli ilahduttavan paljon myös yhdistyksen nuoria jäseniä. Kaikkien puolesta suuret kiitokset HSY:lle kyydeistä, esittelystä ja tarjoilusta!

– Erkki Santala