Kutsu luennoimaan Vesihuolto 2022 päiville

Valtakunnalliset Vesihuolto 2022 -päivät järjestetään Botniahallissa ja Vaasan alueella 11.-12.5.2022. Tässä vaiheessa etsimme Vesihuolto 2022 -päiville ajankohtaisia aiheita. Ilmoita halukkuutesi esityksen pitämiseen viimeistään 9.11.2021. Erityisesti toivotaan esityksiä, jotka kertovat konkreettisista tilanteista ja toimenpiteistä vesihuoltolaitoksilla. Vuoden 2022 vesihuoltopäivien aihepiirit ovat:

1) Talousveden hankinta ja käsittely

2) Jätevedet

3) Hallinto ja talous

4) Verkostot

5) Lietteet

6) Jokin muu aihepiiri

Esitysehdotuksia toivotaan Vesihuoltolaitosten kehittämisrahaston painopistealueisiin liittyen. Painopistealueet ovat:

  • Kohti resurssiviisasta ja ilmastoneutraalia vesihuoltoa. Vesihuollon energia-, ympäristö-, resurssi- ja kustannustehokkuuden kehittäminen.
  • Kestävä, turvallinen ja toimintavarma vesihuolto. Verkosto- ja laitosomaisuuden ylläpito, hallinnan kehittäminen ja laadun hallinta.
  • Vesihuolto osana bio- ja kiertotaloutta. Lietteen hyötykäytön edistäminen ja ravinteiden kierrätys.
  • Asiakaskeskeinen, näkyvä ja vetovoimainen vesihuolto. Vesihuoltolaitosten kestävä talous ja asiakassuhteet.
  • Digitalisoituva ja tiedolla johdettu vesihuolto. Vesihuollon toiminnan ohjaus, jatkuvuus ja turvallisuus.
  • Vesihuoltoala uudistuu. Vesihuoltoalan toimintamalleja, rakenteita ja yhteistyötä uudistavat hankkeet.

Voit ilmoittaa halukkuutesi esityksen pitämiseen täyttämällä sähköisen lomakkeen tästä linkistä: https://vvy.etapahtuma.fi/Default.aspx?tabid=139&tap=677

Ilmoita halukkuutesi esityksen pitämiseen viimeistään 9.11.2021. VVY:n asiantuntijoista ja varsinaisten jäsenten sekä yhteistoimintajäsenten edustajista koostuva ryhmä tutustuu esitysehdotuksiin ja valitsee päiville sopivan kokonaisuuden.

Vesihuolto 2022-päivien tiivistelmä on pituudeltaan 2700 merkkiä sisältäen välilyönnit. Voit laittaa haluamasi tiivistelmätekstin sähköisen lomakkeen tiivistelmälle tarkoitettuun kenttään kopioi-toiminnolla.

Vesitalous-lehti 3/2022 on teemanumero, jossa julkaistaan Vesihuolto 2022-päivien esitelmistä artikkeleita. Ilmoita esitelmäehdotuksen yhteydessä, mikäli olet kiinnostunut kirjoittamaan lehteen.

Vesilaitosyhdistys pidättää oikeuden jakaa esityksiä ja esityksistä mahdollisesti tehtyjä kokonaisuuksia julkisesti tai maksua vastaan muissakin yhteyksissä kuin Vesihuolto 2022 -tapahtumassa.

Alustajien runsaslukuisuudesta johtuen, meillä ei ole mahdollisuutta maksaa palkkiota esiintymisestä eikä myöskään kulukorvauksia matkasta ja majoittumisesta. Yhdelle esiintyjälle/esitys osallistuminen Vesihuolto 2022 –päiville sen molempina päivinä on maksutonta, sisältäen ohjelmaan merkityt lounaat ja kahvit sekä iltatilaisuudet.

Lisätietoja Vesilaitosyhdistys

apulaisjohtaja Mika Rontu (09) 8689 0114, mika.rontu(a)vvy.fi

tiedottaja Eeva Hörkkö (09) 8689 0123, eeva.horkko(a)vvy