Hulevesijaosto

Hulevesijaosto kokoaa yhteen hulevesikysymysten ja kaupunkivesien parissa toimivat asiantuntijat ja ammattilaiset. Jaoston tavoitteena on edistää hulevesiin liittyvää monialaista yhteistyötä ja tiedonvälitystä sekä aktivoida keskustelua. Painopisteemme ovat hulevesien määrällisen ja laadullisen hallinnan kehittäminen, hyvien käytäntöjen jakaminen ja hulevesiin liittyvän tutkimus- ja kehitystoiminnan seuraaminen niin kotimaassa kuin ulkomailla. Jaosto on perustettu huhtikuussa 2018.

Hulevesijaoston perustamiskokous huhtikuussa 2018. Ylärivissä Lauri Harilainen, Nora Sillanpää, Tero Niemi, Paula Kuusisto-Hjort ja Camilla Tuomela; alarivissä Leena Sänkiaho, Juhani Järveläinen ja Maija Taka.

Toivotamme kaikki hulevesistä kiinnostuneet mukaan jaostomme toimintaan! Lisätietoja sihteeriltämme (camilla.tuomela[a]aalto.fi). Voitte liittyä jaoston sähköpostilistalle ilmoittamalla siitä sihteerille.

Hulevesijaoston työvaliokunta 2021:

 • Juhani Järveläinen (pj.), Lahden kaupunki
 • Camilla Tuomela (siht.), Aalto-yliopisto
 • Nora Sillanpää (vpj.), Sitowise Oy ja Aalto-yliopisto
 • Lauri Harilainen, Sitowise Oy
 • Tero Niemi, Ilmatieteenlaitos
 • Leena Sänkiaho, HSY
 • Maija Taka, Aalto-yliopisto
 • Valtteri Lankiniemi, Helsingin kaupunki
 • Päivi Rissanen, Kuopion kaupunki
 • Pekka Raukola, Tmi Raukola Konsultointi
 • Hannes Björninen, Fluidit Ot
 • Katariina Yli-Heikkilä, Valonia/Varsinais-Suomen liitto
 • Ilona Rantola, Turun kaupunki
 • Piia Leskinen, Turun ammattikorkeakoulu

Ajankohtaista hulevesijaostossa

Save the Date ja esitelmäkutsu: Hulevesi 2021 – Seminaari 24.9.2021
Suomen Vesiyhdistyksen Hulevesijaosto järjestää Hulevesi 2021 – seminaarin Lahdessa 24.9.2021. Tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautumisohjeet julkaistaan myöhemmin, merkitsethän päivän kuitenkin jo kalenteriisi!
Kutsumme hulevesien parissa työskentelevät asiantuntijat tilaisuuteen esittelemään ajankohtaisia hulevesien hallintaa edistäviä hankkeita, tutkimusta, suunnitelmia ja käytännön kokemuksia. Tarkemmat tiedot tapahtuman kotisivuilla.

Arkisto

Jaoston vuoden 2020 viimeinen uutiskirje on nyt luettavissa täällä.

Hulevesi2020-seminaarin materiaalit julkaistu

Hulevesi2020-verkkoseminaarin tallenne ja esitysmateraalit löytyvät tapahtuman kotisivuilta. Lämmin kiitos kaikille osallistujille! Tapaamisiin Lahdessa vuonna 2021!

Hulevesi2020-seminaari SIIRRETTY VERKKOON 23.9.2020!

Hulevesijaosto järjestää ensimmäisen kansallisen seminaarinsa 23.9.2020. Vallitsevan koronatilanteen takia seminaari on siirretty verkkoon. Tapahtuman tarkoituksena on edistää tiedon jalkauttamista käytäntöön, kokemusten jakamista, vuoropuhelua sekä verkostoitumista. Seminaari tarjoaa monipuolisen kattauksen ajankohtaisista hulevesiaiheista. Tapahtuma on osallistujille maksuton. Ohjelma ja ilmoittautumislinkki seminaarin sivuilla.


Hulevesijaoston vuoden 2019 vuosikokouksen pöytäkirja ja verkkokyselyn tulokset on nyt luettavissa verkossa.


S&C Hulevesihankkeen loppuseminaarin kaikki esitykset on katsottavissa verkossa:


Vuosikokouskutsu

Hulevesijaoston vuosikokous järjestetään Tieteiden talon salissa 505 (Kirkkokatu 6, Helsinki) 10.4.2019 klo 17. Tässä linkki kokouskutsuun sekä ilmoittautumislinkki. Ilmoittauduthan viimeistään 2. huhtikuuta.

Uutiskirje 1/2019 luettavissa verkossa.


Uudet hulevesien hallinnan Smart & Clean ratkaisut (Hule S&C) loppuseminaari 6.3.2019

Vesiyhdistyksen hulevesijaosto on mukana järjestämässä Uudet hulevesien hallinnan Smart & Clean ratkaisut -hankkeen loppuseminaaria yhteistyössä hankkeen toteuttajien kanssa. Seminaarissa esitellään uutta tutkimustietoa mm. hulevesien suodatuksesta ja biosuodatuksesta sekä esimerkkejä ja käytännön kokemuksia uusista hulevesien laadunhallinnan ratkaisuista. Seminaarin vahvistettu ohjelma täällä. Sitova ilmoittautuminen tämän linkin takaa 28.2. mennessä.

Kyseessä on tietopainotteinen tiivis seminaari, jossa saat päivässä haltuusi uunituoretta tietoa ja kokemuksia neljän suuren kaupungin, yrityksien sekä yliopistojen uusista hulevesien hallinnan ratkaisuista. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, mutta osallistujapaikkoja on valitettavasti käytännön tilarajoitteiden vuoksi tarjolla rajallinen määrä. Tilaisuuteen pyritään järjestämään myös etäosallistumismahdollisuus.

Jos et pääse seminaariin paikan päälle, hankkeen kohteita ja tuloksia esitellään myös Vesitalous-lehden 2/2019 hulevesiteema-artikkeleissa.”


Jaoston uutiskirje 2018 nyt luettavissa verkossa.


Hulevesijaosto on mukana järjestämässä Kansallista mallinnusseminaaria joulukuussa 2018 Helsingissä.


Jaoston ensimmäinen tapaaminen järjestetään Espoossa 20.9.2018. Muistathan ilmoittautua mukaan.